Our location

Prekmurje

Show on mapShow on map

Prekmurje is located in the extreme northeastern part of Slovenia. From Styria it separates the River Mura. To the North is bordered by Austria to the East to Hungary and to the Southeast to Croatia. The region is excellent with modern roads associated with the many great cities and neighbouring regions. The Centre of the region is Murska Sobota with the central regional bus and train station.

Getting to Prekmurje

BY CAR

Prekmurje se nahaja v bližini vseh najpomembnejših cestnih povezav v državi. Dostop do nje po avtocesti iz smeri Ljubljane in Maribora ali cesti iz Avstrije in Madžarske.

Iz smeri Ljubljane in Maribora – vožnja po avtocesti A1 od Ljubljane proti Mariboru in sledite smeri Murska Sobota/Lendava/Budimpešta po avtocesti A5. Za mostom čez reko Muro prispete v Prekmurje. Od mostu do madžarske meje si sledijo izvozi Murska Sobota(tudi Grad na Goričkem), Beltinci – Lipovci(tudi mlin na Muri na otoku Ljubezni), Gančani – Moravske Toplice (tudi Lončarska vas Filovci), Turnišče(tudi Bukovniško jezero in Park Orhidej), Dobrovnik in Lendava.


Iz smeri Dunaj – Gradec – lahko se uporabite nekoliko daljšo a udobnejšo pot do Maribora in sledite zgornjim navodilom, ali pa uporabite nekoliko bolj slikovito pot, ko zavijte na avtocesti Gradec – Maribor nekaj km pred Šentiljem za Bad Radkersburg in v tem termalnem središču izberete pot za Mursko Soboto. V Prekmurje prispete preko avstrijsko – slovenske meje pri vasi Gederovci in od tam nadaljujete bodisi proti severu za Grad na Goričkem ali naravnost proti Murski Soboti.


Iz smeri Budimpešta – po avtocesti A7 iz Budimpešte do razcepa pri naselju Letenye, kjer zavijete na hitro cesto M70 smer Ljubljana. V Prekmurje prispete, ko prečkate madžarsko – avstrijsko mejo pri vasi Pince. Nadaljujete po hitri cesti A5 v smer Ljubljana. Do reke Mure se razvrstijo izvozi Lendava, Dobrovnik, Turnišče, Moravske Toplice – Gančani, Beltinci – Lipovci, Murska Sobota.
Iz smeri Zagreb – po avtocesti A4 iz Zagreb za Budimpešto. Na izvozu za mesto Čakovec in sledite smerokazom za Mursko Središče. Hrvaško – Slovensko mejo prečkate na mejnem prehodu Mursko Središče, kjer prispete v Prekmurje.
 

Informacije o cestnih povezavah

  • Michelinov cestni planer: www.viamichelin.com
  • Prometne informacije za turiste: www.slovenia.info/bycar

 

 

BY BUS

Murska Sobota je z avtobusi dobro povezana z večjimi mesti v Sloveniji, Hrvaško in Madžarsko. Prav tako obstajajo dokaj dobre avtobusne povezave med mestnimi centri Lendavo, Mursko Soboto, Ljutomerom in Gornjo Radgono, medtem, ko v manjše kraje pogosto lahko pridete le enkrat dnevno.

Največji avtobusni prevoznik, ki regijo povezuje z ostalimi deli Slovenije je Avtobusni promet Murska Sobota, ki skrbi tudi za lokalne linije iz Murske Sobote v druge dele Prekmurja.  Avtobusna postaja v Murski Soboti se nahaja v središču mesta pri hotelu Diana.


Informacije in vozni redi avtobusnih povezav
 

 

 

TRAVELING BY TRAIN

Želežniška povezava do Prekmurja je možna do Murske Sobote in nato z lokalnim avtobusom v zelo kratkem času prispemo do želenih krajev v Prekmurju. Medtem ko je železniška povezava Ljutomer - Murska Sobota - Hodoš običajno le del daljših linij, ne pa lokalni promet.

 

Informacije in vozni redi železniških povezav
 

 

 

TRAVELING BY AIR

Prekmurje nima razpoložljive letalske infrastrukture za letalske povezave.

Najbližja mednarodna letališča so:

Gradec/Graz
Letališče je oddaljeno od Murske Sobote cca. 100 km via Bad Radkersburg in 115 km via Maribor.
Na njem pristaja low budget letalska družba Ryanair iz smeri London Stansted. Na letališče letijo še letalske družbe kot so Austrian Airlines, FlyNikki , AirBerlin in druge

Zagreb
Letališče je oddaljen od Murske Sobote okrog 130 km.


Na letališču pristajajo letala low budget družb:

  • Easy jet iz smeri London Gatwick, Dortmund in Pariz (Charles de Gaulle).
  • German Wings iz smeri Berlin Tegel, Stockholm, Zurich…

 

Ljubljana
Letališče je oddaljeno od Murske Sobote 202 km.
Na njem pristaja Low Budget družba Easy Jet iz smeri London Stansted.
Uporablja ga slovenski nacionalni prevoznik Adria Airways, ki preko partnerjev povezuje Slovenijo z vsemi pomembnejšimi prestolnicami Evrope.

 

 

GPS COORDINATE

Murska Sobota – parkirišče pri gradu: 46°39'45.8'' E 16°09'37.6''
Moravske Toplice: 46°41′6.38″N 16°13′8.25″E
Lendava: 46°34′N 16°27′E

Pokličite nas

11.07.

pretežno oblačno dežuje

15 / 28

12.07.

delno oblačno

12 / 22

13.07.

delno oblačno

10 / 22

 
Vir: ARSO - meteo.si

Questionary

Which tourist attractions you would prefer to visit in Prekmurje

 Lendava tower

 Castle Goričko

 Mill on the Mura

 Plečnik churc

 Bukovnica lake

 Ttropical garden