TOP IZLETI IN POTOVANJA

OKUSI PREKMURJE

Rezerviraj
s

Ni predvidenega termina

Morda je Prekmurje res najbolj oddaljena slovenska pokrajina, ki je bila nekoč znana predvsem po štorkljah. Danes je regija turistično vedno bolj pestra. Poleg pisane turistične ponudba pa je ohranila skozi čas tudi avtentičnost in znanje »starih mam«, ki se kaže predvsem v ohranjenih obrteh in kulinariki. Spoznajte okuse in dišave Prekmurja na nepozabnem izletu z nami!

 

Osnovni podatki o potovanju

Termin:

Trajanje: 1 dan dan

Storitev: po programu; prevoz - avtobus

Čas za prijavo: do zapolnitve prostih mest

Najmanjše št. potnikov: 40

 

PROGRAM

Prvi dan

V jutranjih urah se bomo iz različnih koncev Slovenije podali na kratko nenaporno pot proti Prekmurju.

Najprej se bomo ustavili pri enem izmed mlinarjev, kjer nam bodo razložili vse kar nas bo zanimalo o mletju žita s pomočjo rečne energije ter o različnih vrstah moke, zdrobov in mlinarski tradiciji ob reki Muri.

Prekmurska šunka in drugi suhomesni izdelki so nepogrešljivi pri praznovanju nekaterih praznikov kot so Velika noč in Božič. Obiskali bomo eno izmed šunkarn, kjer bomo spoznali kako prekmursko šunko pridelujejo, obiskali sušilnico in galerijo. Suhomesne izdelke bomo tudi pokusili med bogato in raznovrstno malico.

Sledil bo obisk oljarne. Z bučnim oljem se regija ponaša že več kot stoletje. Kako se dišeči izdelek izdela in za kaj je koristen bomo izvedeli med ogledom, seveda pa bo možno tudi nakupovati.

Naše malce drugačno spoznavanja Prekmurja bomo nadaljevali še pri Plečnikovi mojstrovini Beli golobici, kakor domačini imenujejo farno cerkev.

Ustavili se bomo bukovniško jezero, ki se ponaša s starodavnim Vidovim vrelcem za katerega starejši domačini pravijo, da ima čudežno moč. Obiskali bomo tudi energijski park.

Pri enem izmed zadnjih lončarjev v pokrajini ob Muri se bomo na lastne oči prepričali kako iz kepe gline s pomočjo lončarskega vretena in lončarjevih rok  nastane okrasni ali uporabni izdelek. Morda bo kdo izmed nas v  sebi odkril žilico za oblikovanje.

Zaključek v eni izmed turističnih kmetij ali gotišč, kjer bomo pokusili pravo prekmursko malico – bograč in lokalno sladico.

 

 

Cena 45€/osebo

Cena izleta vključuje

  • Vključen je avtobusni prevoz po programu, vodenje, organizacija, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV, ogled in prikaz v mlinu na Muri, prikaz v šunkarni in malica, obisk in prikaz pri lončarju, obisk, prikaz in pokušina v oljarni ogled Plečnikove cerkve, pozno kosilo (bograč in lokalna sladica).


     
  • Prijavnina 10 €/osebo se plača neposredno ponudniku (GoHolidays.si) po prijavi na podlagi poslanega računa po elektronski pošti. Otroci do 18. leta imajo 5 € popusta pri plačilu prijavnine.

 

Odhodna mesta&ure

Ljubljana - parkirišče Dolgi most, na obračališču linije LPP ob 6.00,

Celje - parkirišče dvorane Zlatorog ob 7.00 ali

Maribor - pred glavno avtobusno postajo ob 7.45.

Minimalno število potnikov za izvedbo iz posameznega vstopnega mesta je 25, minimalno število za zagotovitev termina je 40 potnikov.

 

Cenik

REZERVACIJSKI OBRAZEC

VAŠI PODATKI

Naziv:
Ime:  *
Priimek:  *
E-mail:  *
Telefon / GSM:  *
Naslov:
Pošta:
Država:
V imenu podjetja / organizacije:
Strinjam se splošnimi pogoji:  *
Jamčim za pravilnost podatkov:  *
Dovoljujem uporabo mojega e-maila za prejemanje sporočil portala Goprekmurje:

PODATKI O VAŠI REZERVACIJI

Izbira termina:  *
Število oseb:

Odrasli:

  
 *

Otroci:

  
 *
Vaše sporočilo / opomba:
Varnostna koda:

CAPTCHA Image

 *

 

* rubrike označene z zvezdico so obvezne

  Pošlji
 
Pokličite nas

21.09.

pretežno oblačno

7 / 18

22.09.

delno oblačno

7 / 19

23.09.

pretežno oblačno

8 / 19

 
Vir: ARSO - meteo.si