NOVICE
Vukanija na Goričkem

Prekmurska vulkanija

15.09.2013 | 18.56

Pred kratkim je odprl vrata doživljajski center Vulkanija, ki je našel svoj prostor pod soncem v središču vasi Grad na Goričkem. V centru na posrečen način z obilo moderne vizualne tehnologije spoznavamo delovanje vulkanov s poudarkom na vulkanski aktivnosti na Goričkem. V dobrih 45 minutah vodenega ogleda se sprehodimo skozi temne vulkanske hodnike s tipičnimi minerali vulkanskega izvora, z dvigalom se "spustimo celih 6000 m pod površje" in opazujemo spreminjanje sestave mineralov. Spremljajo nas številni zvočni efekti. Na koncu pa nam v kratkem 3D filmčku prikažejo nastanek vesolja, osončja, Zemlje in Goričkega. V sosednji zgradbi si lahko ogledate še razstavo mineralov. Skratka - novo, zanimivo in poučno ter po našem mnenju izjemno primerno za celo družino.

Delovnik centa je: tor - ned od 10.00 - 18.00
Vodeni ogledi potekajo vsako polno uro. Zaenkrat so možni samo v slovenskem jeziku. Na voden ogled lahko sprejmejo hkrati največ 24 oseb.

Cenik:
Odrasli 10 EUR
Dijaki, študentje, upokojenci 8 EUR
Otroci od 6 - 15 let 7 EUR
Družinska vstopnica - 25 EUR
Otroci do 5 leta - prost vstop

Doživljajski center Vulkanija je precej popestrila turistično in prostočasno ponudbo Goričkega in Prekmurja. Če se odpravljate na počitnice ali izlet v Prekmurje priporočamo, da v svoje načrte vključite tudi obisk Vulkanije.

  • Vulkanija v Prekmurju
  • Vulkanija
  • Izlet Vulkanija
  • Vulkanija grad na Goričkem

1 / 5

Pokličite nas

23.11.

pretežno oblačno

-4 / 7

24.11.

pretežno oblačno

-2 / 8

25.11.

delno oblačno

-3 / 5

 
Vir: ARSO - meteo.si

Anketa

Katere turistične znamenitosti bi najraje obiskali v Prekmurju

 Lendavski stopl

 Grad na Goričkem

 Mlin na Muri

 Plečnikova cerkev

 Bukovniško jezero

 Orhideje