ZA SKUPINE

ORHIDEJE IN REMENKE

Rezerviraj

ALI STE VEDELI?

V večjem delu Prekmurja imenujejo velikonočne pirhe kar remenice ali remenke.

O

Ni predvidenega termina

Morda je Prekmurje res najbolj oddaljena slovenska pokrajina, ki je bila nekoč znana predvsem po štorkljah. Danes se ponaša s številnimi novodobnimi pridobitvami, med katerimi je zagotovo najbolj znan Tropski vrt Ocean Orhids, kjer s pomočjo termalne energije gojijo sredi prekmurske ravnice tisoče orhidej in drugih tropskih rastlin – med drugim so že izvedli prvo prekmursko trgatev banan in papaje. Poleg osupljivih orhidej pa se v Prekmurju ponašajo z ohranjenim znanjem starih mamc, ki se kaže v različnih opravilih in obrteh. Obiskali bomo ljudske umetnice vešče starodavne tehnike okraševanja velikonočnih remenk, kakor v teh krajih imenujejo pirhe in najstarejši še delujoči mlin na Muri.

 

Osnovni podatki o potovanju

Termin:

Trajanje: 1 dan dan

Storitev: po programu; prevoz - avtobus

Čas za prijavo: do zapolnitve prostih mest

Najmanjše št. potnikov: 45

 

PROGRAM

Prvi dan

V jutranjih urah se bomo iz različnih koncev Slovenije podali na kratko nenaporno pot proti Prekmurju. Najprej se bomo ustavili pri enem izmed mlinarjev, kjer nam bodo razložili vse kar nas bo zanimalo o mletju žita s pomočjo rečne energije ter o različnih vrstah moke, zdrobov in mlinarski tradiciji ob reki Muri.
Sledil bo obisk oljarne. Z bučnim oljem se regija ponaša že več kot stoletje. Kako se dišeči izdelek izdela in za kaj je koristen bomo izvedeli med ogledom, seveda pa bo možno tudi nakupovati. Naš naslednji cilj bo Tropski vrt, ki si ga bomo ogledali v spremstvu lokalnega vodnika/vodnice, ki nam bo predstavil najzanimivešje rastline – od številnih vrst orhidej, vanilije, banan, mimoze...  Priložnost za nakupe orhidej. V eni izmed vasic nam bodo domačinke prikazale tehniko krašenja remenk – pirhov s praskanjem in  druge starodavne tehnike krašenja, ki so se v obmejnih vaseh še ohranile. Domačinke bomo lahko opazovali pri delu in si ogledali slikovito razstavo.
Naše malce drugačno spoznavanja Prekmurja bomo nadaljevali še pri Plečnikovi mojstrovini Beli golobici, kakor domačini imenujejo farno cerkev. Pri enem izmed zadnjih lončarjev v pokrajini ob Muri se bomo na lastne oči prepričali kako iz kepe gline s pomočjo lončarskega vretena in lončarjevih rok  nastane okrasni ali uporabni izdelek. Morda bo kdo izmed nas v  sebi odkril žilico za oblikovanje. Zaključek v eni izmed turističnih kmetij ali gostišč, kjer bomo pokusili pravo prekmursko malico – bograč in lokalno sladico.
 

  • m
  • b
  • t
  • p
  • l

1 / 5

 

 

Redna cena  54,90€/osebo 

Akcijska cena 35,90€/osebo iz LJ CE MB

*akcijsko ceno si zagotovite z nakupom kuponov na portalih

Cena izleta vključuje:

  • avtobusni prevoz po programu, vodenje, organizacija, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV, ogled in prikaz v mlinu na Muri, vstopnina in voden ogled v Tropskem vrtu Ocean Orchids, Ogled razstave prihov in prikaz krašenja, obisk in prikaz pri lončarju, obisk, prikaz in pokušina v oljarni ogled Plečnikove cerkve,  kosilo (bograč in lokalna sladica).
     

Prijavnina 10 €/osebo  se plača ob prijavi.

Odhodna mesta&ure

Ljubljana (parkirišče Dolgi most, na obračališču linije LPP ob 7:00,
Celje – parkrišče dvorane Zlatorog ob 8:00 in
Maribor pred glavno avtobusno postajo ob 8:45


 

Cenik

REZERVACIJSKI OBRAZEC

VAŠI PODATKI

Naziv:
Ime:  *
Priimek:  *
E-mail:  *
Telefon / GSM:  *
Naslov:
Pošta:
Država:
Vstopno mesto odhoda:  *
Strinjam se splošnimi pogoji:  *
Jamčim za pravilnost podatkov:  *
Dovoljujem uporabo mojega e-maila za prejemanje sporočil o ugodnih akcijskih ponudbah, last minute ponudbah, novostih, nagradnih igrah t. agencije Muranica.
Podatke, ki nam jih boste posredovali ob prijavi, bomo uporabljali zgolj v namene, za katere so bili dani.:

PODATKI O VAŠI REZERVACIJI

Izbira termina:  *
Število oseb:

Odrasli:

  
 *

Otroci:

  
 *
Vaše sporočilo / opomba (imena in priimke ostalih potnikov, vstopna mesta):  *
 

* rubrike označene z zvezdico so obvezne

  Pošlji
 
Pokličite nas

13.06.

delno oblačno ploha

15 / 25

14.06.

pretežno jasno

10 / 24

15.06.

jasno

12 / 27

 
Vir: ARSO - meteo.si

Anketa

Katere turistične znamenitosti bi najraje obiskali v Prekmurju

 Lendavski stopl

 Grad na Goričkem

 Mlin na Muri

 Plečnikova cerkev

 Bukovniško jezero

 Orhideje