PAJANI KRÜJ Z ZASEKO
pajani  krüj z zaseko Prekmurje


Zobel oz. zaseka, se uporablja za najrazličnejše namaze na domači kruh, na pečen krompir ali opečen kruh. Primerna je tudi kot dodatek posameznim jedem: mlincem, širokim rezancem, jajčnim krpicam, krompirjevim jedem, žgancem in solatam.

 

 

SESTAVINE

  • zobel (zaseka)
  • Česen
  • mleta paprika
  • kruh (rženi, pšenični, koruzni)
  • krompir
 

POSTOPEK PRIPRAVE

Slednjemu pravijo pajani  krüj, katerega popečejo nad ognjem - žerjavico, nad ognjiščem oz. na plošči štedilnika ter ga še vročega natrejo s česnom in namažejo z zaseko. Zaseko na kruhu običajno potresejo z mleto rdečo papriko, lahko pa tudi s sekljanim česnom in poprom.

 

Poskusite in se prepričajte. Dober tek,...

 
Pokličite nas

05.12.

pretežno jasno

-4 / 5

06.12.

pretežno jasno

-4 / 7

07.12.

delno oblačno

-4 / 5

 
Vir: ARSO - meteo.si
Katere turistične znamenitosti bi najraje obiskali v Prekmurju

 Mlin na Muri

 Grad na Goričkem

 Lendavski stolp

 Bukovniško jezero

 Plečnikova cerkev

 Tromejnik