PAJANI KRÜJ Z ZASEKO
pajani  krüj z zaseko Prekmurje


Zobel oz. zaseka, se uporablja za najrazličnejše namaze na domači kruh, na pečen krompir ali opečen kruh. Primerna je tudi kot dodatek posameznim jedem: mlincem, širokim rezancem, jajčnim krpicam, krompirjevim jedem, žgancem in solatam.

 

 

SESTAVINE

  • zobel (zaseka)
  • Česen
  • mleta paprika
  • kruh (rženi, pšenični, koruzni)
  • krompir
 

POSTOPEK PRIPRAVE

Slednjemu pravijo pajani  krüj, katerega popečejo nad ognjem - žerjavico, nad ognjiščem oz. na plošči štedilnika ter ga še vročega natrejo s česnom in namažejo z zaseko. Zaseko na kruhu običajno potresejo z mleto rdečo papriko, lahko pa tudi s sekljanim česnom in poprom.

 

Poskusite in se prepričajte. Dober tek,...

 
Pokličite nas

22.10.

oblačno dežuje

7 / 12

23.10.

pretežno oblačno dežuje

7 / 10

24.10.

pretežno oblačno

6 / 14

 
Vir: ARSO - meteo.si

Anketa

Katere turistične znamenitosti bi najraje obiskali v Prekmurju

 Lendavski stopl

 Grad na Goričkem

 Mlin na Muri

 Plečnikova cerkev

 Bukovniško jezero

 Orhideje