Vulkanija

Vulkanija

slika1#glavna1

Vasica Grad na Goričkem je dolga stoletja znana po svojem veličastnem dvorcu, ki stoji na griču nad vasjo. Redko kdo pa ve, da je dvorec postavljen praktično na vrh ugaslega ognjenika, ki je zadnjič bruhal okrog 3mio let nazaj.

Domačini so se odločili, da bodo vulkan ponovno »obudili« in prikazali geološko zgodovino svojega okolja obiskovalcem vseh generacij. Tako je nastal doživljajski park Vulkanija, kjer lahko mnogo izveste o vulkanih, izbruh pa lahko celo podoživite. Ob tem boste spoznali še veliko zanimivosti o vulkanih in geoloških značilnostih našega planeta in še posebej Goričkega.

Obisk mlajših obiskovalcev popestrita krtek Oli in čarovnica Eza.

Na sodobni interaktivni mizi boste spoznali glavne geološke značilnosti našega planeta.  Sledi pot skozi lavino cev do dvigala, ki vas bo popeljalo v globino Zemljine skorje, kjer ima krtek Oli poseben časovni stroj. V  begu pred čarovnico Ezo se boste ob pomoči izvirne 3D stereoskopske tehnike, popeljali skozi zgodovino vesolja, vse od Velikega poka, do izoblikovanja Osončja in Zemlje. Spoznali boste kaj se je dogajalo z zemeljsko površino v daljni in malce bližnji preteklosti tu, kjer je danes gričevnata pokrajina Goričkega, kakšni trobčarji so lomastili tu naokoli, kaj je prinesla ledena doba in kakšna je raznolikost in pestrost Goričkega danes.

Za vse, ki vas narava in geologija zanimata še podrobneje, pa smo pripravili posebno razstavo o geoloških značilnostih Goričkega, kjer predstavljamo mineral olivin ter nekatere druge minerale in fosile Goričkega, značilne kamnine, mineralno vodo in za kaj vse so naravni materiali z Goričkega uporabni. Oli vam bo v svoji kuhinji, ob pomoči znanega kuharja predstavil, kako se na Zemlji »kuhajo« različne vrste kamnin. Za ljubitelje narave pa bo še posebno zanimiv filmček o naravi Goričkega.

Oli vas že nestrpno pričakuje. Zato vas vabimo na nepozabno doživetje vulkanov v Doživljajski park Vulkanija pri Gradu na Goričkem!

 
Pokličite nas

13.06.

delno oblačno ploha

15 / 25

14.06.

pretežno jasno

10 / 24

15.06.

jasno

12 / 27

 
Vir: ARSO - meteo.si

Anketa

Katere turistične znamenitosti bi najraje obiskali v Prekmurju

 Lendavski stopl

 Grad na Goričkem

 Mlin na Muri

 Plečnikova cerkev

 Bukovniško jezero

 Orhideje